Whiplash

Whiplash klachten komen vaak voor bij bij mensen die het slachtoffer worden van een kop-staart botsing. Maar er zijn ook andere oorzaken voor een whiplash, denk bijvoorbeeld aan een keeper die een onverwachte schop in zijn nek krijgt, of iemand die van een trap valt. Whiplash klachten zijn erg vervelende klachten, die meestal bestaan uit hoofdpijn, nek- en schouderklachten, concentratieproblemen en geheugenstoornissen.

Bewijspositie

Whiplash zaken zijn doorgaans niet de meest 'makkelijke' letselschadezaken. Dit komt omdat de meeste klachten naar hun aard subjectief zijn en in die zin medisch 'onverklaarbaar', omdat er geen zichtbare lichamelijke afwijkingen of beschadigingen te zien en te duiden zijn. Verzekeraars hebben daarom nogal eens moeite om deze klachten te erkennen, maar dat is niet terecht. Hoewel in whiplash zaken het uitgangspunt is dat benadeelde dient aan te tonen dat sprake is van klachten, beperkingen en causaal verband met het ongeval, mogen aan het te leveren bewijs geen al te hoge eisen worden gesteld. In beginsel is het voldoende dat de klachten reƫel, niet ingebeeld en niet overdreven zijn. Hetzelfde geldt voor de beperkingen die iemand ondervindt.

Langslepend

Whiplash zaken zijn vaak langslepende zaken, onder meer vanwege discussie over het causaal verband tussen de klachten, beperkingen en het ongeval. Onze advocaten en juristen zijn gespecialiseerd in whiplash zaken, in dergelijke zaken kunnen zij voor u een maximaal resultaat behalen. Bent u het slachtoffer van een ongeval en heeft u whiplash klachten? Neem gerust contact met ons op.

Ongeval gehad?

Heeft u een ongeval gehad of bent u ziek geworden door uw werk? Neem gerust contact met ons op, wij nemen al uw zorgen uit handen. (U kunt ook bellen op 035 538 77 98)